Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

48ωρη απεργία: Κανένας στη δουλειά!

Είναι ίσως η πιο κρίσιμη απεργία των τελευταίων δεκαετιών. Η επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων που έχουν οργανωθεί για το διάστημα που θα συζητείται το "Μεσοπρόθεσμο" στη Βουλή, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.
28 & 29 Ιουνίου κανείς Συμβασιούχος του ΙΔΕΚΕ, όπως και κανείς άλλος εργαζόμενος δεν πρέπει να πάει στη δουλειά...



28-29 Ιουνίου: 48 ώρες στο δρόμο
Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο


Εδώ κι ένα μήνα, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στις 28-29/6, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, οι κάλπικοι ανασχηματισμοί και οι εκβιασμοί κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, δεν μάς ξεγελάνε. Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας.

Τρίτη και Τετάρτη 28-29/6, που είναι το διήμερο της συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή τα συνδικάτα έχουν καλέσει 48ωρη Γενική Απεργία. Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να στηρίξει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας. Από το πρωί της πρώτης μέρας της απεργίας μαζευόμαστε στο Σύνταγμα μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις απ' όλη τη χώρα και όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Την Τετάρτη 29/6 ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή-στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει!
Εδώ κι ένα μήνα αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς!

Ή εμείς ή αυτοί - Άμεση δημοκρατία τώρα!

Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος-22 Ιουνίου 2011


Αναλυτική ενημέρωση από τη Ναυτεμπορική
48ωρη γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ 28 - 29 Ιουνίου

Εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και Ταμεία, στις ΔΕΚΟ, σε τράπεζες, σε συγκοινωνίες και μεταφορές συμμετέχουν στην 48ωρη γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη (28 και 29/6).

Συγκοινωνίες
Στις συγκοινωνίες, οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν για 48 ώρες, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στη 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει, για την Τρίτη και την Τετάρτη, οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν την Τρίτη και την Τετάρτη οι συρμοί του Ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του Τραμ.

Χειρόφρενο θα τραβήξει και το Μετρό την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα λειτουργήσει μόνο από τις 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας, για να εξυπηρετηθεί η απεργιακή συγκέντρωση. Το Μετρό δεν θα εκτελεί επίσης δρομολόγια από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο, καθώς η γραμμή ανήκει στον ΟΣΕ και έτσι δεν θα διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της.

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία ΕΘΕΛ και τρόλεϊ ΗΛΠΑΠ συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία, με εξαίρεση 200 λεωφορεία, τα οποία θα εξυπηρετούν τους συμμετέχοντες στους Παγκόσμιους Αγώνες των Special Olympics.

Στον τομέα των αεροπορικών συγκοινωνιών, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συνεδριάζουν σήμερα για να καθορίσουν τη στάση τους.

Επίσης, συμμετοχή στη 48ωρη απεργία έχουν δηλώσει και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Νοσοκομεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων, οι υπηρεσίες Πρόνοιας, οι γιατροί του Πειραιά και οι οδοντίατροι, καθώς τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στις 28 και 29 Ιουνίου, αποφάσισαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Οι παραπάνω φορείς των επαγγελματιών υγείας προχωρούν στην 48ωρη κινητοποίηση, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, καταγγέλλοντας υποβάθμιση του τομέα υγείας της χώρας.

Τοπική αυτοδιοίκηση
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφάσισε συμμετοχή στην 48ωρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα. Επίσης, στο πλαίσιο των αγωνιστικών αποφάσεων, θα προχωρήσει σε κατάληψη και κλείσιμο των ΧΥΤΑ της Φυλής και της Μαυροράχης, από την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 12.00 το βράδυ.

Παράλληλα, κάλεσε σε κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, από τις 12.00 το μεσημέρι, μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην πανελλαδική συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο, την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην περικύκλωση της Βουλής.

Οι σύλλογοι - μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ εκλήθησαν να οργανώσουν τη μαζική μηχανοκίνητη κάθοδο των εργαζομένων στην περικύκλωση της Βουλής.

Συγκεντρώσεις
Οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οργανώνουν συγκεντρώσεις. Την Τρίτη 28 Ιουνίου (1η ημέρα της γενικής απεργίας), απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία για το Σύνταγμα.

- Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το πρωί και το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, καθώς και συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία για τη Βουλή.

Μετ' εμποδίων τα δρομολόγια ακτοπλοΐας
Προβλήματα αναμένεται να παρουσιασθούν και στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας, το διήμερο της Τρίτης 28 και Τετάρτης 29 Ιουνίου. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία δεν αποφάσισε συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, ωστόσο άλλες πρωτοβάθμιες ναυτεργατικές οργανώσεις δηλώνουν ότι θα απεργήσουν. Ειδικότερα, 48ωρη απεργία (27 και 28 Ιουνίου) θα πραγματοποιήσουν οι ΠΕΜΕΝ - Στεφενσων (μηχανικοί) και ΠΕΗΗΕΝ (ηλεκτρολόγοι - ηλεκτρονικοί των πλοίων). Επίσης, 24ωρη απεργία για τις 29 Ιουνίου αποφάσισε η ΠΕΝΕΝ (ναυτικοί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου