Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη

Σε 24ωρη απεργία προχωρά αύριο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην κυβερνητική και οικονομική πολιτική και εκφράζοντας την αντίθεσή της στην «εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών»

Με κεντρικό σύνθημα "Όχι δεν πουλάμε" η Συνομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους στις υπό εκποίηση επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 9 Ιουνίου και στο συλλαλητήριο την ίδια ημέρα στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
"H απεργία και ο αγώνας των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ έχει στόχο και σκοπό τη διασφάλιση των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινής ωφέλειας που αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της χώρας και υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Αντιδρούμε και απεργούμε ενάντια στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών οι οποίοι για να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα και κέρδη προωθούν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές" τονίζεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Στην απεργία μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ θα απεργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα απεργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 8:00 και οι συρμοί του θα πηγαίνουν μέχρι τη στάση "Δουκίσσης Πλακεντίας".

Ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού δεν θα κινηθούν για 24 ώρες.

Στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων την Πέμπτη 9 Ιουνίου θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες.

Οι λιμενεργάτες, που δηλώνουν αντίθετοι σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των άλλων δημόσιων λιμανιών της χώρας, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 10 Ιουνίου, ενώ θα συγκεντρωθούν στις 11:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, την Πέμπτη 9 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Για τον καθορισμό της περαιτέρω δράσης συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 π.μ. η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ ενώ την Παρασκευή 10 Ιουνίου και ώρα 10:30 π.μ. θα συνεδριάσουν από κοινού οι Εκτελεστικές Επιτροπές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


Οι εργαζόμενοι στο ΙΔΕΚΕ συμμετέχουν στην απεργία. Σημείο συνάντησης η έξοδος του Μετρό στον πεζόδρομο της Κοραή στις 11.00. Ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Διά Βίου Μάθηση είναι σημαντική η μαζική συμμετοχή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου