Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κάλεσμα


Μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης.
Ο Σύλλογος Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ συμπαρίσται στον αγώνα των εργαζομένων στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και καλεί όλους τους συμβασιούχους, εκπαιδευτές, υπεύθυνους εκπαίδευσης αλλά και τους εκπαιδευόμενους σε όλες τις δομές του ΙΔΕΚΕ σε συγκέντρωση, αύριο Τετάρτη στις 3μμ έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας (Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη)
Τα βασικά αιτήματα όλων μας είναι:
-Παράταση όλων των έργων του ΙΔΕΚΕ μέχρι το 2013
-Ανανέωση όλων των συμβάσεων για το ίδιο χρονικό διάστημα

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ

Παράλληλα σε κείμενό του, το ΔΣ του Συλλόγου Συμβασιούχων σημειώνει:

Λαμβάνοντας υπόψη τη σχεδιαζόμενη κυβερνητική πολιτική στον τομέα της δια βίου μάθησης, τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που αναφαίνονται και τις τελευταίες εξελίξεις και αντιδράσεις των περιφερειακών στελεχών των Κ.Ε.Ε., στον φορέα που εκπροσωπούμε, καθιστούμε σαφές πως οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης του δημόσιου χαρακτήρα της δια βίου μάθησης θα μας «βρει απέναντί τους».
Η πλήρης ιδιωτικοποίηση της δια βίου μάθησης με τη συνεργασία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα προς όφελος του πρώτου μέσα από την κατάργηση δομών και προγραμμάτων του φορέα με εμφανή δημόσιο χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα τα Κ.Ε.Ε. και η διαφαινόμενη κατάργηση-συγχώνευση των λοιπών προγραμμάτων του Ι.Δ.ΕΚ.Ε., αποτελεί το τελικό χτύπημα για την εδραίωση ιδιωτικών συμφερόντων στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων και μάλιστα με διακριτό θεσμικό ρόλο.
Η αναμφισβήτητη προσφορά των συμβασιούχων του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. στις δομές και τα προγράμματα και η εμπειρία τους στη διοικητική υποστήριξη του φορέα οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα της αποκτηθείσας γνώσης. Μια γνώση που αποκτήθηκε από την επιτυχή υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διοικητικών πράξεων του φορέα, όσο και από τη συνεργασία με συναδέλφους που εργάστηκαν παλαιότερα στους πρώτους θεσμούς της δια βίου μάθησης στη χώρα (Ν.Ε.Λ.Ε.) αποτελώντας ουσιαστικό επιμορφωτικό κίνημα. Με καθεστώς 8ωρης αποκλειστικής απασχόλησης ετών στον φορέα, θεωρούμε πως η αποκτηθείσα γνώση και εμπειρία από τους συμβασιούχους της δια βίου μάθησης στη χώρα δεν θα πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια της απαξίας, γιατί αυτό θα έχει ευθεία επίπτωση στην ποιότητα και το εύρος της επιμορφωτικής δυνατότητας του θεσμού της δια βίου μάθησης και άρα στο παραγόμενο κοινωνικό έργο.
Καθιστούμε σαφές επίσης πως η οποιαδήποτε προσπάθεια από «τρίτους» για κομματική εκμετάλλευση του δίκαιου αγώνα των συμβασιούχων της δια βίου μάθησης θα καταδικάζεται άμεσα. Μακριά από ακρότητες και ιδεολογικές «αγκυλώσεις» και με γνώμονα και το δημόσιο συμφέρον απαιτούμε:
Α. Άμεση συνέχιση των προγραμμάτων,
Β. Ανανέωση των συμβάσεων μέχρι το 2013,
Γ. Ανάπτυξη των ευρύτερων δυνατών κοινωνικών μετώπων και συσχετισμών για τη στήριξη και την ανάπτυξη του αγώνα μας, ο οποίος αφορά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά από κοντόφθαλμες, ανάλγητες και έξωθεν επιβαλλόμενες πρακτικές.


Το ΔΣ

ΥΓ. Όλα τα χρήματα για τα προγράμματα του ΙΔΕΚΕ προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Αντιθέτως, πέρα από το εκπαιδευτικό έργο πολλά εκατομμύρια ευρώ έρχονται για τη χώρα μας.

1 σχόλιο:

  1. Αύριο Τετάρτη 1/06/2011 15:00-17:00 στο ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ θα συγκεντρωθούμε όλοι οι απασχολούμενοι σε όλες τις δομές του ΙΔΕΚΕ (ΗΡΩΝ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΕΕ, ΕΚΕΣΑΠ) προκειμένου να κάνουμε συγκέντρωση συμπαράστασης στο Σύλλογο Περιφερειακών Στελεχών ΚΕΕ και το Συλλόγο Συμβασιούχων Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

    http://www.facebook.com/event.php?eid=176564475730010

    ΑπάντησηΔιαγραφή