Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Επιστολή του Σωματείου των ΚΕΕ για τη μοριοδότηση


Με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Ευθύμιο Μπάκα παρεμβαίνει το Σωματείο των ΚΕΕ στα ζητήματα της μοριοδότησης:

Θέμα: Λειτουργία - στελέχωση ΚΕΕ

Αξιότιμε κύριε Γενικέ
Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο επίπεδο των προκηρύξεων για την στελέχωση των ΚΕΕ, θα ήθελα συνοπτικά να σας αναφέρω τα ακόλουθα:
1)Παρά τις θετικές προθέσεις που κατά καιρούς εκφράσατε προς το ΔΣ του Σωματείου μας, αλλά και στη μεταξύ μας τηλεφωνική επικοινωνία ως προς τη διάθεσή σας για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα που μας απασχολούν, η πρακτική σας δυστυχώς κινείται προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Ενώ, δηλάδη, σας είχαμε υποβάλλει έγγραφο αίτημα ήδη από την 21/06 ζητώντας να μας δώσετε τη δυνατότητα να καταθέσουμε την πρότασή μας για τη μοριοδότηση επιλογής στελεχών στα ΚΕΕ, επιλέξατε να μας αγνοήσετε πλήρως.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι ασκείσατε το νόμιμο δικαίωμά σας να λαμβάνετε τις αποφάσεις σας με τον τρόπο και προς την κατεύθυνση που εκτιμάτε. Απλώς είχαμε όλοι μας πιστέψει - απόλυτα εσφαλμένα τελικά - ότι τουλάχιστον θα ακούγατε και την ταπεινή μας άποψη, έστω και προσχηματικά.
2)Στο πλαίσιο της άσκησης του νόμιμου δικαιώματός σας να αποφασίζετε για τα κριτήρια μοριοδότησης στην προκήρυξη πρόσληψης στελεχών στα ΚΕΕ, επιλέξατε να μοριοδοτήσετε παραπάνω τους 6 μήνες ανεργίας από τα 5 - 7 χρόνια προσφοράς των εργαζομένων στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης. Τόσο μεγάλη πριμοδότηση της ανεργίας σε επίπεδο μορίων δεν προβλέπεται σε καμία προκήρυξη ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ, ούτε ακόμα και στις νέες ρυθμίσεις του Νόμου 3812/2009, τον οποίο επιλεκτικά και κατά δοκούν αξιοποιείτε. Επιλέξατε να αποκλείσετε του αποφοίτους ΤΕΙ από την όλη διαδικασία επιλογής στελεχών σε ένα ΝΠΙΔ, όταν σε ολόκληρο το Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα επιλέγονται άνθρωποι με παρόμοια τυπικά προσόντα, ενδεχομένως για ακόμα νευραλγικότερες θέσεις ευθύνης. Επιλέξατε να καταργήσετε τις θέσεις των Γραμματέων στα ΚΕΕ, πετώντας στο καιάδα της ανεργίας συναδέλφους με χρόνια εμπειρία, ενώ θα μπορούσατε να λύσετε το ζήτημα με διαφορετικό τρόπο, διασφαλίζοντας παράλληλα και την ομαλή λειτουργία των δομών. Επιλέξατε ουσιαστικά - με άλλα, καθαρά λόγια - να «απαλλαγείτε» από εργαζομένους, οι οποίοι για κάποιο λόγο σας ενόχλησαν, χωρίς να μπείτε καν σε μία διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς τους στα ΚΕΕ και της συμβατικής τους συνέπειας.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι ασκείσατε το νόμιμο δικαίωμά σας να λαμβάνετε τις αποφάσεις σας με τον τρόπο και προς την κατεύθυνση που εκτιμάτε. Απλώς είχαμε όλοι μας πιστέψει - απόλυτα εσφαλμένα τελικά - ότι οι διαβεβαιώσεις σας πως εκτιμάτε τη δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσετε τη συνεργασία μαζί μας ήταν γνήσιες.
Αξιότιμε κύριε Γενικέ
Οι πρόσφατες αποφάσεις και κινήσεις σας περιγράφουν με το σαφέστερο δυνατό τρόπο τις πραγματικές σας προθέσεις για όλους εμάς τους υπόλοιπους που οι συμβάσεις μας λήγουν σε λιγότερο από έναν χρόνο. Ακόμα και αν προβείτε έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το έργο των ΚΕΕ να παραταθεί μέχρι το 2013, έχετε ήδη επιλέξει να αποκλείσετε πρακτικά - εφόσον επιμείνετε στη συγκεκριμένη μοριοδότηση - κάθε δυνατότητά μας να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στα ΚΕΕ.
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς μεταξύ μας. Είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε πλήρως πως είναι εξαιρετικά δύσκολο για όλα τα στελέχη των ΚΕΕ υπό αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες ψυχολογικής πίεσης και ασαφούς εργασιακού μέλλοντος να προσφέρουν στο έργο τα όσα πραγματικά μπορούν. Γνωρίζω ότι, επικαλούμενος τα νόμιμα δικαιώματά σας, μπορείτε να μας απαλλάξετε από την αγωνία ενός χρόνου απαντώντας μας με ειλικρίνεια ότι δεν μπορούμε να προσδοκούμε κάτι καλύτερο από τη συγκεκριμένη εργασία στην οποία τόσα έχουμε προσφέρει.
Γνωρίζω, όμως, από την άλλη ότι ασκώντας και πάλι τα νόμιμα δικαιώματά σας, μπορείτε να ξανακερδίσετε την εμπιστοσύνη των στελεχών των ΚΕΕ, ικανοποιώντας με σχετική απόφαση έστω και τώρα τα δίκαια αιτήματά μας:
1) Δυνατότητα στους συναδέλφους των ΚΕΕ αποφοίτους ΤΕΙ να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, εφόσον πουθενά αλλού σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ δεν αποκλείονται από τις προκηρύξεις
2)Εξίσωση της μοριοδότησης προϋπηρεσίας Υπευθύνων και Υπευθύνων Εκπαίδευσης των ΚΕΕ στα 30 μόρια το μέγιστο
3)Αύξηση του συντελεστή μοριοδότησης της προϋπηρεσίας των στελεχών από 0,25 μόρια/ανά μήνα σε 0,5 μόρια/μήνα
4)Μείωση της μοριοδότησης της ανεργίας από 10 μόρια/έξι μήνες σε 5 μόρια/έξι μήνες
5)Άμεση προώθηση των διαδικασιών συνέχισης της λειτουργίας των ΚΕΕ ως έργα του ΙΔΕΚΕ
6)Διασφάλιση της θέσης των Γραμματέων με χρήση του όρου Υπεύθυνοι Τεχνικής Υποστήριξης και αντίστοιχα καθήκοντα, τα οποία ούτως ή άλλως σήμερα ασκούν στα ΚΕΕ
7)Ενεργοποίηση του άρθρου 3 των συμβάσεων όλων των στελεχών, στο οποίο προβλέπεται η δυνατότητα επέκτασής τους και μετά την 30/06/2011, εφόσον υπάρχει έργο και με δεδομένη την παρόμοια απόφαση που λάβατε για επέκταση των συμβάσεων των συναδέλφων που έληγαν στις 31/07/2010.

Πιστεύω πως αντιλαμβάνεστε ότι, ως υπεύθυνο ΔΣ του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων στα ΚΕΕ έχουμε την υποχρέωση απέναντι σε όλα τα στελέχη των ΚΕΕ να απαιτήσουμε από εσάς ειλικρινείς απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω, αλλά και να διεκδικήσουμε με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Παρακαλώ για την απάντησή σας.
Με εκτίμηση
Γιαγκούλης Τρύφων

Πρόεδρος ΔΣ Σωματείου
Συμβασιούχων Εργαζομένων στα ΚΕΕ
Προϊστάμενος ΚΕΕ Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου