Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Τι συμβαίνει με τις άδειες;

Αιφνιδιαστικά, με προφορική εντολή του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου του ΙΔΕΚΕ, άλλαξε (;) από σήμερα -23/4/10- το καθεστώς χορήγησης αδειών. Πρόκειται για μια τουλάχιστον περίεργη απόφαση, με πολλές αναγνώσεις... Αναρωτιόμαστε αν έχει εγκριθεί από το νέο ΔΣ του ΙΔΕΚΕ...

Πριν κάνουμε εικασίες και πριν εκθέσουμε τις απόψεις μας, περιμένουμε να υπάρξει σχετικό έγγραφο, αλλά και συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΙΔΕΚΕ.

Συνάντηση που ζητήσαμε σήμερα με δική μας επιστολή που έχει ως εξής:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΣΥ. ΣΥ. Ι.Δ.ΕΚ.Ε.)

Αθήνα: 23/04/2010



ΠΡΟΣ: Πρόεδρο ΙΔΕΚΕ
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΙΔΕΚΕ



ΘΕΜΑ: Αίτημα για συνάντηση από το ΔΣ του Συλλόγου Συμβασιούχων Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

Ως Σύλλογος Συμβασιούχων του Ι.Δ.ΕΚ.Ε., θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Όπως γνωρίζετε πολλά είναι τα προβλήματα στη λειτουργία του Ινστιτούτου, που είχαν μάλιστα σημαντικές επιπτώσεις και για τους εργαζομένους.

Ζητάμε μια συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τα ζητήματα που μας απασχολούν, αλλά για να μας ενημερώσετε κι εσείς από την πλευρά σας για τους στόχους σας και το μέλλον του Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

Ορισμένα από τα αιτήματά μας:

•Ζητάμε πλήρη ενημέρωση και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων από το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. Παρά τα βήματα που έγιναν κατά το τελευταίο διάστημα, πολλοί εργαζόμενοι παραμένουν για μήνες απλήρωτοι –ορισμένοι έχουν κλείσει χρόνο.

•Ζητάμε ενημέρωση για το μέλλον των προγραμμάτων

•Ζητάμε ενημέρωση για την πορεία ένταξης του έργου «Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης εκπαιδευτών και στελεχών δια βίου μάθησης».

•Ζητάμε θεσμοθέτηση των δομών και των προγραμμάτων του Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

•Ζητάμε ολοκλήρωση της διαδικασίας και την έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Μητρώου του Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

•Ζητάμε διάλογο για την αλλαγή της μοριοδότησης με νέα απόφαση του Γενικού Γραμματέα.

•Ζητάμε άμεση λήψη μέτρων για την διασφάλιση υγιεινής και τη βελτίωση της ποιότητας των συνθηκών του εργασιακού χώρου.

•Ζητάμε ίση μεταχείριση σε θέματα ωραρίου, αδειών, απουσιών με του υπόλοιπους εργαζόμενους της Γενικής Γραμματείας και του ΙΔΕΚΕ.

•Ζητάμε δικαίωμα συμμετοχής των συμβασιούχων του Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. σε επιμορφωτικά σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες.

•Ζητάμε συμμετοχή μελών του Δ.Σ. Συλλόγου Συμβασιούχων του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και θεσμοθετημένη παρουσία εκπροσώπου στο Δ.Σ. του Ι.Δ.ΕΚΕ.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κων. Στοφόρος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κων. Κρόκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου