Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Επιστολή προς τον υπεύθυνο Ομάδας Έργου των ΚΕΕ

Σε υπηρεσιακό σημείωμα του υπευθύνου της Ομάδας Έργου των ΚΕΕ, απαντά με επιστολή του το Σωματείο των Συμβασιούχων Εργαζομένων.
Στο συγκεκριμένο υπηρεσιακό σημείωμα, εγκαλούνται οι υπεύθυνοι των ΚΕΕ για την "ανάπτυξη τμημάτων σε πολύ χαμηλά επίπεδα". Η όλη υπόθεση μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους σκοπούς που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο υπηρεσιακό σημείωμα...
Όμως καλύτερα περιγράφεται το θέμα στην επιστολή:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τηλ: 23850 25133 E- mail: swmateiokee@yahoo.gr
Προς: Υπεύθυνο Ομάδας Έργου ΚΕΕ Κ. Μουζάκη Διονύσιο

Φλώρινα, 10/03/2010

Θέμα: Λειτουργία Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.)

Σε σχέση με το χθεσινό υπηρεσιακό σας σημείωμα περί ανάπτυξης του έργου των ΚΕΕ, πέρα από τις όποιες εξηγήσεις δοθούν από τα στελέχη των ΚΕΕ, θα θέλαμε ως Σωματείο να σημειώσουμε τα ακόλουθα:
1)Σε αντίθεση με προηγούμενες εκπαιδευτικές περιόδους, φέτος δεν μας κοινοποιήθηκε προγραμματισμός τμημάτων και ωρών ανά ΚΕΕ, έτσι ώστε να υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο αναφοράς για τη λειτουργία μας. Επομένως, θα θέλαμε να γνωρίζουμε επί ποίου προγραμματισμού ανάπτυξης καλούνται πολλά ΚΕΕ να τεκμηριώσουν «χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης»
2)Θεωρούμε ότι το μέτρο σύγκρισης στο οποίο αναφέρεστε (ανάπτυξη προγραμμάτων ανά ΚΕΕ κατά την περσινή περίοδο 2008-2009) δεν είναι δυνατόν για τις δεδομένες φετινές συνθήκες να θεωρηθεί αξιόπιστος δείκτης αξιολόγησης της δουλειάς μας. Νομίζουμε πως είναι περιττό να τεκμηριώσουμε περαιτέρω την παραπάνω πεποίθησή μας, εφόσον και εσείς ο ίδιος καλά γνωρίζετε από ποια αφετηρία καλούμαστε να αποδείξουμε τις δυνατότητές μας.
3)Πιστεύουμε ότι προσωπικά εσείς αναγνωρίζετε πως ο προγραμματισμός αυτός - τον οποίον επαναλαμβάνουμε ότι αδίκως σε κάπως περιπτώσεις θεωρείτε υποτονικό – έχει προκύψει από τις εντατικές και άκρως προσωπικές προσπάθειες των στελεχών των ΚΕΕ της χώρας να αποκαταστήσουν τη φήμη μιας δομής στις τοπικές κοινωνίες σε επίπεδο εκπαιδευομένων, εκπαιδευτών, προμηθευτών. Μιας καλής εικόνας που με πολύ κόπο όλοι μας χτίσαμε και δυστυχώς κινδυνεύει να καταρρεύσει χωρίς να φέρουν τα στελέχη την ευθύνη.Ευελπιστούμε ότι στην τελική αξιολόγηση του έργου μας από εσάς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΔΒΜ και του ΙΔΕΚΕ όλα τα παραπάνω θα ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Γιαγκούλης Τρύφων
Πρόεδρος ΔΣ Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων
Προϊστάμενος Κ.Ε.Ε. Φλώρινας

Σημείωση: περιμένουμε κι εμείς την απάντηση του υπευθύνου της Ομάδας Έργου των ΚΕΕ, στα απολύτως εύλογα ερωτήματα του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου