Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Πέμπτη 11 Μαρτίου: Απεργία!


Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προσδιοριστεί για τις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία στη Βουλή. Το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια την ίδια ώρα.
Στη γενική απεργία μετέχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία και τους δήμους, οι εκπαιδευτικοί, οι γιατροί και οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τις συγκοινωνίες, οι ναυτεργάτες, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στον Τύπο κ.ά

Από αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση δεν μπορούν να λείπουν και οι Συμβασιούχοι του ΙΔΕΚΕ, που πέρα από τα κοινά προβλήματα όλων των εργαζομένων, αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα επιβίωσης, παραμένοντας για ένα χρόνο απλήρωτοι…
Το ΔΣ του Συλλόγου Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ καλεί τα μέλη του να δώσουν το παρόν στην απεργία της Τετάρτης και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) σε ψήφισμα συμπαράστασης αναφέρει: «Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κατάσταση στην Ελλάδα και ιδιαίτερα την πίεση που ασκείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τους υπουργούς της Ευρωζώνης και την ΕΚΤ στην ελληνική κυβέρνηση για πιο σκληρά μέτρα λιτότητας, που θα πλήξουν τους εργαζόμενους και τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα και θα ανατρέψουν τον κοινωνικό ιστό στην Ελλάδα... Τα μέτρα αυτά όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά θα βαθύνουν την κρίση, αφού τροφοδοτούν την ανεργία, υπονομεύουν την ευημερία, εξοντώνουν τη ζήτηση και στραγγαλίζουν την οικονομική δραστηριότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου