Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Pass the light? Ή Pass the dark?

«Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά- σκοτάδι στο ΙΔΕΚΕ»

Μας ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες η πραγματοποίηση ηµερίδας µε θέµα: «Το µέλλον της Δια Βίου Μάθησης µέσα από µία ανθρωποκεντρική, αναπτυξιακή και κοινωνικά δίκαιη στρατηγική» (Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 9.30 ­- 14.00 σε αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευµάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Σταθµός ΗΣΑΠ ΝΕΡΑΝΤΖΙΩΤΙΣΣΑ)

Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε;

-Ως μαύρο χιούμορ θα πρέπει να θεωρήσουμε την αναφορά σε ανθρωποκεντρική, αναπτυξιακή και κοινωνικά δίκαια στρατηγική, τη στιγμή που οι άνθρωποι που υλοποιούν τη Διά Βίου Μάθηση στη χώρα μας, μένουν απλήρωτοι σχεδόν ένα χρόνο, ούτε ένα πρόγραμμα δεν λειτουργεί, η χρηματοδότηση είναι στον αέρα.
Ο τίτλος θα έπρεπε να είναι: «Η Διά Βίου Μάθηση στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, κοινωνικά άδικη και με περιφρόνηση στις στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες»

-Ημερίδα χωρίς να ανακοινωθεί το πρόγραμμά της; Είναι κρατικό απόρρητο; Ποιοι θα μιλήσουν και τι θα πουν; Θα τοποθετηθούν οι υπεύθυνοι έργων του ΙΔΕΚΕ που υποτίθεται ότι τη συν-διοργανώνει; Γιατί τόση μυστικότητα;

-Μας κάλεσαν να δηλώσουμε συμμετοχή. Όπως είναι φυσικό, αλλά και επαινετέο οι συμβασιούχοι του ΙΔΕΚΕ στο σύνολο τους ανταποκρίθηκαν. Άλλωστε καμία απολύτως επιμόρφωση δεν υπήρξε την τελευταία χρονιά!

-Μόλις είδαν τη μεγάλη συμμετοχή, μας είπαν πως δεν μπορούμε να πάμε όλοι, αλλά αυτοί που θα έχουν την «πολυτέλεια» να παρακολουθήσουν την Ημερίδα με το άγνωστο περιεχόμενο θα οριστούν από την ηγεσία της Γενικής Γραμματείας. Αναρωτιόμαστε με ποια κριτήρια θα γίνει αυτό.
-Αναρωτιόμαστε ακόμη ποιος επέλεξε η Ημερίδα να γίνει Παρασκευή και μάλιστα εργάσιμες ώρες. Δεν θα ήταν πιο λογικό να γίνει κάποια άλλη μέρα και ώρα ώστε να πάνε όσοι πραγματικά θέλουν να ενημερωθούν και όχι όσοι σκέφτονται το… ΠαρασκευοΣαββατοκύριακο; Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν οι συμβασιούχοι να συμμετάσχουν στο σύνολο τους.

-Τέλος δεν μπορεί παρά να αναρωτιόμαστε πως πραγματοποιείται Ημερίδα τη στιγμή που τίποτε δεν λειτουργεί στη Διά Βίου Μάθηση και τι σκοπό εξυπηρετεί στην παρούσα φάση. Πόσο κοστίζει άραγε στο κατ’ τα’ άλλα υπερχρεωμένο ΙΔΕΚΕ που δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τους εργαζομένους του;

Για την ιστορία, την ηµερίδα διοργανώνουν η Γενική Γραµµατεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) µε τη συνεργασία του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.) της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Μ.Κ.Ο. PRAKSIS, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράµµατος «Pass the light».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου