Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ημερίδα για τη Διά Βίου Μάθηση

Την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Παιδείας ώρες 9.30-14.30, γίνεται μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, στην οποία θα παρουσιαστούν οι θέσεις του Υπουργείου Παιδείας για τη Δια Βίου Μάθηση και, επίσης, θα παρουσιαστεί το Σουηδικό παράδειγμα της ΔΒΜ από εκπροσώπους του ABF (Μορφωτική Συνομοσπονδία Εργαζομένων), το οποίο αποτελεί τον μεγαλύτερο επιμορφωτικό οργανισμό στην Ευρώπη, με 1 εκατομμύριο επιμορφωνόμενους κάθε χρόνο.
Κείμενα και στοιχεία για το ABF και την Εκπαίδευση Ενηλίκων στη Σουηδία θα βρείτε στο site της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΕΕΕΕ), στην Ενότητα Κείμενα.

Σημείωση: Πάλι ενημερωθήκαμε από "σπόντα" για την Ημερίδα.... Ας ελπίσουμε να μας δοθεί η άδεια να την παρακολουθήσουμε!

Η ανακοίνωση
Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, σας καλούν να συμμετάσχετε στην ημερίδα με θέμα «ΔΒΜ: Η Ελληνική προοπτική και η Σουηδική εμπειρία», την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγύ του Υπουργείου Παιδείας, Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, ώρα 9.00.
Στελέχη του μεγαλύτερου επιμορφωτικού φορέα της Σουηδίας ,του ABF,θα παρουσιάσουν το σύστημα εκπαίδευσης ενηλίκων της χώρας τους και θα αναφερθούν ιδιαίτερα στους στόχους και στις μεθόδους υλοποίησης του καθώς και στην απήχησή του στον ενήλικο πληθυσμό.
Η ημερίδα περιλαμβάνει εκτός των παρουσιάσεων σε ολομέλεια και εργαστήρια (workshops), για να δοθεί η δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής μέσω διεξοδικής ανάλυσης και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών για το ζήτημα της Δια Βίου Μάθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου