Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ενημέρωση για την αυριανή απεργία

Από την Ημερησία :
"Την πρόθεση της ΑΔΕΔΥ να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων που απεργούν αύριο, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρός της Σπ. Παπασπύρος χαρακτηρίζοντας ως αιτίες «πολέμου»:
Τη μείωση των αποδοχών κατά 5% - 25% (150 ευρώ έως 780 ευρώ τον μήνα) που θα γίνει μέσω της περικοπής επιδομάτων για τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει 6 στους 10 δημοσίους υπαλλήλους σε αδυναμία αποπληρωμής ακόμη και των δανείων που έχουν λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (αφορά περί τους 198.000 υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημοσίου οι οποίοι έχουν δανειστεί 3 δισ. ευρώ).
Τις κυοφορούμενες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό που, όπως είπε ο Σπ. Παπασπύρος, έρχονται σε πλήρη αναντιστοιχία με όσα έλεγε η κυβέρνηση και οδηγούν σε μαζική φυγή των εργαζομένων οι οποίοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ακόμη και για πρόωρη συνταξιοδότηση.
«Το ψαλίδι στους μισθούς θα βυθίσει σε πορεία ύφεσης και πτώχευσης? πρόκειται για άδικες θυσίες χωρίς αντίκρισμα» είπε ο Σπ. Παπασπύρος λέγοντας ότι η αυριανή απεργία είναι μια «αντίσταση στα μονομερή μέτρα μείωσης των εισοδημάτων και των επώδυνων αλλαγών που σχεδιάζονται στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης». Συνδικαλιστικοί κύκλοι της ΑΔΕΔΥ δεν απέκλειαν χθες να προσφύγουν στα δικαστήρια αν η κυβέρνηση περικόψει επιδόματα, ενώ την υποστήριξή της στις κινητοποιήσεις δήλωσε και το Ευρωπαϊκό Συνδικάτο Δημοσίων Υπαλλήλων.
Εν τω μεταξύ, παραλύει αύριο ο δημόσιος τομέας από την 24ωρη απεργία, ενώ δεν θα γίνουν και αεροπορικές πτήσεις. Συγκεκριμένα, προβλήματα στις συναλλαγές με το δημόσιο θα προκαλέσει η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων σε εφορίες, τελωνεία, νοσοκομεία, σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, Πανεπιστήμια, στα ασφαλιστικά ταμεία, τα δικαστήρια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Λόγω της κινητοποίησης του ΠΑΜΕ θα απεργήσουν και κλάδοι, όπως οι οικοδόμοι, εργοστάσια κ.λπ.
Μπλακ άουτ στις αεροπορικές μεταφορές προκαλεί αύριο η κινητοποίησης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Olympic Air και Aegean ανακοίνωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμιά πτήση την Τετάρτη. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Ποιοι απεργούν αύριο
Eργαζόμενοι σε υπουργεία, εφορίες, τελωνεία, νοσοκομεία, στο EKAB, σε δημοτικά, γυμνάσια - λύκεια, AEI και TEI.
Eργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, σε δικαστήρια, δήμους, κοινότητες.
Oι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
24ωρη απεργία του ΠAME σε κλάδους του ιδιωτικού τομέα (Tύπου και Xάρτου, οικοδομές, εργοστάσια κ.ά.)"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου