Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Το Σωματείο των ΚΕΕ για το Συντονιστικό των Συμβασιούχων

Η επιστολή του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Ενηλίκων Ελλάδος

03/11/2009
Προς:
Συντονιστικό Όργανο Σωματείων Συμβασιούχων Έργου


Αγαπητές/οί φίλες/οι

Θα θέλαμε, κατ’ αρχήν, να επικροτήσουμε την πρωτοβουλία σας για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών όλων των σωματείων συμβασιούχων σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμων εξελίξεων για το εργασιακό μας μέλλον. Επιπλέον, σας καταθέτουμε εγγράφως τους προβληματισμούς και τις θέσεις μας, αφού λόγω του πανελλήνιου χαρακτήρα του Σωματείου μας και της απόστασης των μελών του ΔΣ από την Αθήνα, δεν είναι δυνατή η παρουσία μας στη συνάντηση της 05/11/2009.

Το Σωματείο μας αποτελείται από 175 συμβασιούχους έργου, οι οποίοι στελεχώνουν τα 58 σε όλη την επικράτεια Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) που αποτελούν - σύμφωνα με το Νόμο 3369/06-07-2005 - Δομές Δια Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Η λειτουργία τους εντάσσεται στα έργα που υλοποιεί το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και συγχρηματοδοτήθηκε (από το 2003 - 2008) από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠ.Π.Ε.Α.Ε.Κ.) του Γ΄ΚΠΣ. Η λειτουργία των ΚΕΕ έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007 - 2013» στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α.
Την παρούσα χρονική περίοδο τα στελέχη των ΚΕΕ βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αφού οι πληρωμές τους έχουν «παγώσει» εδώ και 8 μήνες, οι προοπτικές χρημα-τοδότησης του ΙΔΕΚΕ και του έργου των ΚΕΕ είναι ασαφείς, με αποτέλεσμα η επανέναρξη της διαδικασίας καταβολής των μηνιαίων μας μισθών να παραμένει αβέβαιη.
Ακόμα σημαντικότερο, όμως, είναι το γεγονός ότι τα στελέχη των ΚΕΕ εργάζονται εδώ και 5 χρόνια με συμβάσεις έργου, οι οποίες υποκρύπτουν σαφώς εξαρτημένη εργασία (πλήρης και αποκλειστική απασχόληση, 8ωρο, ασφάλιση στο ΙΚΑ) και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε έναν ιδιαίτερα προβεβλημένο τομέα της εκπαίδευσης, τη Διά Βίου Μάθηση.

Το Σωματείο μας θέλει να ενώσει τη φωνή του με αυτές όλων των συμβασιούχων, τα δι-καιώματα και το εργασιακό μέλλον των οποίων δέχεται το τελευταίο διάστημα έντονες επιθέσεις.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, όλοι μαζί διεκδικούμε:
-Εγγυήσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση των συμβάσεών μας με το ΙΔΕΚΕ χωρίς να θιγεί κανένα από τα εργασιακά μας δικαιώματα
-Αναγνώριση της 5ετούς εμπειρίας μας, αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης εργασίας που υποκρύπτουν οι συμβάσεις μας, αναγνώριση της κάλυψης παγίων και διαρκών αναγκών
-Συνολική και δίκαιη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος των συμβασιούχων έργου και μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου
-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των στελεχών των ΚΕΕ


Το Σωματείο μας είναι ανοιχτό σε κάθε πρόταση του Συντονιστικού Οργάνου Σωματείων Συμβασιούχων Έργου που θα αφορά την κινητοποίηση όλων μας προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, αλλά και για τη διασφάλιση του εργασιακού μας μέλλοντος.

Γιαγκούλης Τρύφων
Πρόεδρος ΔΣ Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων
στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ελλάδας

Τηλ. 23850 25133
Fax: 23850 25133
E- mail: swmateiokee@yahoo.gr

Οι υπογραμμίσεις δικές μας

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΕΕ. ΤΟ 2003 ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΕ 10 ΝΟΜΟΥΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. ΤΟ 2004 ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΕΤΑΧΤΗΑΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή