Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Καταγγελία στο Συνήγορο του Πολίτη

Χθες στάλθηκε η πρώτη (ατομική) καταγγελία στο Συνήγορο του Πολίτη. Για όσους συναδέλφους θέλουν να κάνουν κάτι παρόμοιο, παραθέτουμε την επιστολή που ακολουθεί.
Σημειώνουμε ότι μαζί με την επιστολή επισυνάφθηκαν η επιστολή του Συλλόγου Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ και η κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων ΙΔΕΚΕ και ΚΕΕ.
Όποιος θέλει να απευθυνθεί στο Συνήγορο του Πολίτη, θα πρέπει να το κάνει επώνυμα, στέλνοντας φαξ με την καταγγελία και την υπογραφή του στο 2107292129.
Το e-mail είναι: cr@synigoros.gr και η διεύθυνση: Χατζηγιάννη Μέξη 5, Αθήνα 11528, τηλ. 210 7289703

Προς το Συνήγορο του Πολίτη

Από την 2α Ιανουαρίου έχω υπογράψει Σύμβαση Έργου με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας.
Τηρώ αυτούς τους μήνες όλες τις συμβατικές μου υποχρεώσεις και καθημερινά εργάζομαι επί οκτάωρο (8πμ- 4μμ).
Δυστυχώς μέχρι σήμερα (17/11/09) δεν μου έχει καταβληθεί η αμοιβή για τα δεδουλευμένα μου, παρά μόνο για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Συμπληρώνω πλέον 9 μήνες απλήρωτος, χωρίς καμία δική μου υπαιτιότητα.
Ως εργαζόμενος και πατέρας τριών παιδιών, νιώθω βαθύτατα προσβεβλημένος από τη στάση της πολιτείας και την αδιαφορία των υπευθύνων για τα προβλήματα επιβίωσης που πλέον αντιμετωπίζουμε.
Αντί της απολογίας, οι υπεύθυνοι επιλέγουν τη σιωπή.
Χαρακτηριστική είναι η στάση της υπουργού παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία αν και ένα μήνα τώρα έχει λάβει επιστολή από το Σύλλογο Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ (ΑΠ Υπουργείου 9358 -20/10/09) όπου της εκτίθενται τα προβλήματά μας, δεν έχει δώσει ουδεμία απάντηση.
Ζητάω συνεπώς την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για την ικανοποίηση των αυτονόητων αιτημάτων μας. Ελπίζουμε στη δική σας ταχύτατη συμπαράσταση. Η υπομονή και η αντοχή μας έχουν πλέον εξαντληθεί.

Κώστας Στοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου