Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Σκηνές στο υπουργείο Εσωτερικών!

Ρεπορτάζ από τη zougla

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, ανάμεσα στους οποίους και εργαζόμενοι στον δήμο καθαριότητας του δήμου Αθηναίων.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κουμουνδούρου, πέρασε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και στο παράρτημα του Υπουργείου Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και τώρα κατευθύνεται στο Υπουργείο Εσωτερικών στη Βασιλίσσης Σοφίας.
Στη συνέχεια, οι 600 περίπου διαδηλωτές αναμένεται να διαδηλώσουν έξω από τη Βουλή.
Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας παραμένουν κλειστοί για τα αυτοκίνητα, ενώ η Τροχαία διενεργεί εκτροπές της κυκλοφορίας.
Οι συμβασιούχοι που απασχολούνται στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τα αμαξοστάσια του δήμου στην Ιερά Οδό. Με πούλμαν και μοτοσικλέτες μετέβησαν στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου συναντήθηκαν με άλλους συναδέλφους τους και ξεκίνησαν την πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.
Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι στα STAGE πραγματοποιούν διαδήλωση έξω από το Υπουργείο Μεταφορών.

Έστησαν σκηνές έξω από το υπουργείο Εσωτερικών
Από το πρωί, συμβασιούχοι, ανάμεσά τους και εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, όπου θα επιδιώξουν να συναντήσουν από κοντά τον υπουργό.
Μάλιστα, έστησαν σκηνές στο πεζοδρόμιο, θέλοντας να δηλώσουν με αυτό τον τρόπο ότι θα παραμείνουν στο σημείο έως ότου λυθεί το εργασιακό τους πρόβλημα.
Οι συμβασιούχοι ζητούν να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και να μην «πεταχτεί» κανείς εργαζόμενος στον δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου