Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Οι συμβασιούχοι στους δρόμους


Η πορεία ήταν μεγάλη, αλλά η παρουσία των εργαζομένων του ΙΔΕΚΕ ισχνή...

Το ρεπορτάζ του Σκάι:
Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν την Πέμπτη οι συμβασιούχοι του δημοσίου με τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη.
Όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι αμέσως μετά, ο κ. Παμπούκης "τους κορόιδευε".

"Οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου πραγματοποίησαν την Πέμπτη πανελλαδική κινητοποίηση αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ, με τη συμπαράσταση των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης, οι οποίοι κήρυξαν 24ωρη απεργία από τις 06:00 της Πέμπτης, καθώς και οι έκτακτοι αρχαιολόγοι.
Οι συμβασιούχοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση δε θέλει να αντιμετωπίσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και ότι οι αποφάσεις της ισοδυναμούν με πραγματικές απολύσεις των περίπου 70.000 συμβασιούχων που εργάζονται σήμερα, καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου τομέα.
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Τα αιτήματα:
- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
- Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης
- Καμία απόλυση, καμία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των συμβασιούχων.
Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με μια πρωτότυπη διαμαρτυράι που ετοιμάζεται και απεργία- συγκέντρωση την ερχόμενη Πέμπτη..."

Η Αυγή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται και στο ΙΔΕΚΕ:

Ατομικές καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη
"...Οι συμβασιούχοι ζητούν την παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Προχθές στάλθηκε η πρώτη ατομική καταγγελία από εργαζόμενο στο ΙΔΕΚΕ, ο οποίος αναφέρει πως παραμένει 9 μήνες απλήρωτος ενώ τηρεί όλες τις συμβατικές του υποχρεώσεις και εργάζεται καθημερινά επί 8ωρου. Σημειώνει τη σιωπή από τη μεριά των αρμοδίων και συγκεκριμένα της υπουργού Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου η οποία αν και ένα μήνα τώρα έχει λάβει επιστολή από το σύλλογο δεν έχει απαντήσει. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακύρωσε την προαναγγελθείσα επίσκεψή της στο Ινστιτούτο την περασμένη Δευτέρα..."

Διορισμός
18/11/2009
Απλήρωτοι για εννέα μήνες οι συμβασιούχοι στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

"Στο Συνήγορο του Πολίτη φαίνεται να στρέφονται πλέον οι συμβασιούχοι του ΙΔΕΚΕ για το θέμα της μης καταβολής των δεδουλευμένων τους από τις αρχές του 2009.
Ήδη σε κοινή τους ανακοίνωση οι Σύλλογοι Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ και ΚΕΕ καυτηριάζουν την αδιαφορία των υπευθύνων για τα προβλήματα επιβίωσης που πλέον αντιμετωπίζουν.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν, χαρακτηριστική είναι η στάση της υπουργού παιδείας ¶ννας Διαμαντοπούλου, η οποία αν και ένα μήνα τώρα έχει λάβει επιστολή από το Σύλλογο Συμβασιούχων ΙΔΕΚΕ (ΑΠ Υπουργείου 9358 -20/10/09) όπου της εκτίθενται τα προβλήματά τους, δεν έχει δώσει ουδεμία απάντηση."

1 σχόλιο: