Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Απόψεις...

Από τον συνάδελφο Βασίλη Καλύβα (Π.Σ.ΚΕΔΒΜΑΠ Πελοποννήσου), λάβαμε και δημοσιεύουμε το πιο κάτω mail:

θα ήθελα να πρότεινα τα παρακάτω για συζήτηση:

Εμείς -όλοι οι εργαζόμενοι στο/για το ΙΔΕΚΕ, έχουμε τα παρακάτω κύρια προβλήματα του ΠΑΡΟΝΤΟΣ:

1.Μη έναρξης κανενός εκ των προγραμμάτων (εκτός κάποιων ΣΔΕ, στελεχωμένα με μόνιμους εκπαιδευτικούς)
2.Μη πληρωμής μας
3.Μη ενημέρωσης μας

Το πρόβλημα των συμβάσεων μας είναι μεν σοβαρό (σύμβαση έργου ενώ είναι σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, ωρισμένου χρόνου, επαναπροκήρυξης, κριτηρίων πρόσληψης κλπ), αλλά δεν είναι επείγον, αφού ΔΕΝ μπαίνει ζήτημα άμεσης αλλαγής των όρων ή απόλυση. Επομένως σαν μη άμεσο, ας μπει προς το παρών στην αναμονή. (Με άλλα λόγια, ΔΕΝ θεωρώ την μονιμοποιηση μου σαν το κυρίαρχο μου αίτημα). Το ίδιο μπορεί να είναι και οι συνθήκες δουλειάς (πχ ωρισμένα ΚΕΕ δεν έχουν ούτε τηλέφωνο, ούτε πρόσβαση στο διαδίκτυο, ίσως ούτε θέρμανση, ίσως ούτε ηλεκτρικό!!! γιατί ΔΕΝ έχουν πληρωθεί οι προμηθευτές) και αυτό για μέν αυτούς είναι ΕΠΕΙΓΟΝ, αλλά δεν είναι όμως το καθωριστικό για το σύνολο των συναδέλφων.

Με βάση τα παραπάνω τρία προβλήματα, διαμορφώνονται τα παρακάτω αιτήματα / τρόποι λύσεις:

1.Με εντολή της Υπουργού προς τον ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΓΓ και την ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ διοίκηση του ΙΔΕΚΕ, να πάρουν απόφαση έναρξης όλων των προγραμμάτων ΣΗΜΕΡΑ και να ολοκληρώνουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες μέχρι αντικατάσταση τους. (Έτσι, η υπουργός μπορεί να διορίσει ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ τις νέες διοικήσεις).
2.Η πληρωμή μας μπορεί να γίνει σχετικά άμεσα, αν κινήσουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ τις νομικές διαδικασίες ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ, όπως πρότειναν νομικοί μας σύμβουλοι (έχουμε αργήσει πολύ γι' αυτό, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε...). Εξ άλλου, τα χρήματα από την ένταξη του ΚΕΕ ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που τελικά έφτασαν σε μας... Επίσης, ας μην ξεχνάμε το αποθεματικό του ΙΔΕΚΕ...
3.Η ενημέρωση είναι απαραίτητη και για μας σαν μονάδες, σαν συλλογικότητα και για την απρόσκοπτη λειτουργία των προσφερόμενων προς την κοινωνία υπηρεσιών. Επομένως ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ενημέρωση μας.
Η δράση μας λοιπόν θα πρέπει να εστιάζεται στο να έχουμε ΑΜΕΣΗ (την ΔΕΥΤΕΡΑ!,και κάθε ημέρα μέχρι που να δει τα ΔΣ των δύο συλλόγων μας ή τους αντιπροσώπους μας) ακρόαση με την Υπουργό με τα παραπάνω αιτήματα, μια και η ίδια μπορεί να πάρει τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ αποφάσεις για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η δομή της Δια Βίου Μάθησης ΔΕΝ αναβαθμίζεται με την αλλαγή του ονόματος του Υπουργείου, αλλά κατ’ αρχήν με την ίδια την λειτουργία της!!! Αν αρνείται να μας δει, τότε κάνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απ' έξω από το Υπουργείο ΟΛΟΙ ΜΑΣ).
Φυσικά συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων με ψηφίσματα, συνεντεύξεις τύπου, συμμετοχή του ΔΣ και πιθανά με στάση εργασίας ή ακόμα και απεργία, αλλά με κυρίαρχα τα παραπάνω αιτήματα.
Ελπίζω τα παραπάνω να συμβάλουν θετικά στην ευόδωση των προσπαθειών μας.
Καλή αντάμωση (και αν χρειαστεί, στον δρόμο ξανά!)!, με το:
Αννούλα θυμήσου, θα λήξει η σύμβαση σου!....

Βασίλης Καλύβας
Π.Σ.ΚΕΔΒΜΑΠ Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου