Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Κανείς αύριο στα γραφεία!

Σιγά -σιγά, σπάει η σιωπή...
Η απεργία της Τετάρτης με συμμετοχή των Συλλόγων των Συμβασιούχων του ΙΔΕΚΕ και των ΚΕΕ, βοηθά αποτελεσματικά στη δημοσιότητα και στην ενημέρωση του κοινού για τα αιτήματά μας.
Δικό μας καθήκον είναι να μην εργαστεί αύριο ούτε ένας Συμβασιούχος! Όλοι στο ραντεβού στη ΓΣΕΕ στις 10 το πρωί (οι Συμβασιούχοι ΙΔΕΚΕ- ΚΕΕ- Υπουργείου Παιδείας θα βρεθούμε στη γωνία Πατησίων και Γκυιλφόρφου)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
Μερικές ιστοσελίδες που δημοσίευσαν το κοινό κείμενο ΙΔΕΚΕ- ΚΕΕ:
www.alfavita.gr
www.diorismos.gr
www.tvxs.gr
www.diavatirio.net (ιστοσελίδα των μεταναστών)
www.goodnet.gr (Ρέθυμνο)
www.neoiagones.gr (Ιωάννινα)
www.agon.gr (Ιωάννινα)
www.pellanet.gr (Πέλλα)
www.pellafm.gr (Πέλλα)/ραδιόφωνο
www.toxotisfm.gr (Πέλλα)/ραδιόφωνο
www.pellatv.gr (Πέλλα)/ τηλεόραση
www.lexovitis.gr (Φλώρινα)
www.anexartitos.gr (Σέρρες)
www.xronos.gr (Κομοτήνη)
www.godrama.gr (Δράμα)
www.dramina.gr (Δράμα)

Παράλληλα δώσαμε συνέντευξη στην ΕΡΑ (Αλεξανδρούπολη) για τα θέματα των Συμβασιούχων σε ΙΔΕΚΕ- ΚΕΕ.

Ενδεικτικά αντιγράφουμε από το "Χρόνο", την ιστορική εφημερίδα της Κομοτηνής:
Φωνή απόγνωσης από τους συμβασιούχους του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων
Τα σωματεία Συμβασιούχων Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων τα γνωστά Ι.Δ.ΕΚ.Ε. και στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων συγκροτούνται από 300 εργαζομένους στις υπηρεσίες του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. και στα 58 Κ.Ε.Ε. σε ολόκληρη την επικράτεια. Τα μέλη των σωματείων είναι επιφορτισμένα - σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο - με αρμοδιότητες που αφορούν στην οργάνωση, τη διοικητική λειτουργία και την διαχειριστική παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων (Ήρων, Εκπαίδευση Μεταναστών, Προγράμματα Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευσης κλπ), αλλά και των Δομών Δια Βίου Μάθησης (Σ.Δ.Ε., Κ.Ε.Ε., Σχολές Γονέων).

Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης για τις δράσεις στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης κατά την προηγούμενη περίοδο είχε ως αποτέλεσμα την υλοποίηση ενός μεγάλου αριθμού προγραμμάτων και εκπαιδευτικών παρεμβάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, οι οποίες έτυχαν ιδιαίτερης αναγνώρισης από τους ενηλίκους πολίτες της χώρας. Η αυξημένη συμμετοχή στις δράσεις αυτές συνέβαλε ουσιαστικά στην απόφαση για συνέχιση της χρηματοδότησής τους από το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007 - 2013» στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α.

Ωστόσο, την παρούσα χρονική περίοδο το σύστημα της Δια Βίου Μάθησης απειλείται με κατάρρευση, αφού συνεχείς αναβολές και καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων και στην προώθηση διοικητικών ενεργειών από την προηγούμενη διοίκηση της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. και του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην έναρξη χρηματοδότησης των δράσεων με συνεπακόλουθη την αναβολή έναρξης της εκπαιδευτικής περιόδου.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στο ΙΔΕΚΕ και στα ΚΕΕ «βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αφού οι πληρωμές μας έχουν «παγώσει» εδώ και 9 μήνες, οι προοπτικές χρηματοδότησης παραμένουν ασαφείς και η επανέναρξη της διαδικασίας καταβολής των μηνιαίων μας μισθών παραμένει αβέβαιη. Το σημαντικότερο όμως, είναι το γεγονός ότι όλοι εμείς που υποστηρίζουμε τη λειτουργία του ΙΔΕΚΕ και των Κ.Ε.Ε. εργαζόμαστε έως και 5 χρόνια με συμβάσεις έργου, οι οποίες υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία (πλήρης και αποκλειστική απασχόληση, 8ωρο, ασφάλιση στο ΙΚΑ) και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε έναν ιδιαίτερα προβεβλημένο τομέα της εκπαίδευσης, τη Δια Βίου Μάθηση. Σε όλες αυτές τις σοβαρές εργασιακές και οικονομικές εκκρεμότητες των προηγούμενων ετών το τελευταίο διάστημα έχει προστεθεί και η έντονη φημολογία για την τύχη των συμβασιούχων έργου, για την μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας και για γενικότερες ρυθμίσεις, οι οποίες δεν διασφαλίζουν το εργασιακό μέλλον χιλιάδων νέων που εδώ και χρόνια στηρίζουν με την εργασία τους τις υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Έτσι λοιπόν τα μέλη των σωματείων Συμβασιούχων Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων διεκδικούν:

• Εγγυήσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση των συμβάσεών τους με το ΙΔΕΚΕ χωρίς να θίγεται κανένα από τα δικαιώματά τους μέχρι να επιτευχθεί οριστική λύση στα εργασιακά μας ζητήματα
• Αναγνώριση της εργασιακής εμπειρίας, αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης εργασίας που υποκρύπτουν οι συμβάσεις, αναγνώριση της κάλυψης παγίων και διαρκών αναγκών
• Θεσμική - νομική κατοχύρωση των Δομών Δια Βίου Μάθησης και άμεση υπαγωγή τους στις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
• Άμεση προώθηση των ενεργειών για την επανέναρξη χρηματοδότησης των δράσεων στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης και έναρξη υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων
• Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

Τα μέλη των σωματείων καλούν τα μέλη των σωματείων μας να συμμετάσχουν στην απεργία που συλλογικά αποφασίστηκε, στην πανελλαδική κινητοποίηση που έχει κηρυχθεί από το Συντονιστικό Όργανο των Σωματείων Συμβασιούχων Έργου και Ορισμένου Χρόνου για την Τετάρτη και στη συγκέντρωση - πορεία που έχει προγραμματιστεί την ίδια μέρα και ώρα 10 πμ μπροστά στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

--------------------------------------------------------------------------------


Αντιγράφουμε από το "Ποντίκι"
Πορεία συμβασιούχων την Τετάρτη
Την Τετάρτη, 11 του μηνός, στις 10 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως, στα κεντρικά γραφεία της ΓΣΕΕ στο Πεδίο του Άρεως (Πατησίων 69 και Αινιάνος 2), έχουν δώσει το δικό τους ραντεβού οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου με απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού τους.

Επίσης έχει αποφασιστεί επίδοση ψηφίσματος σ’ όλους τους αρμοδίους φορείς με τα αιτήματά τους:

* Καμία απόλυση, καμία επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων.

* Μετατροπή των συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου σε σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

* Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου, οι οποίες έληξαν ή πρόκειται να λήξουν στο προσεχές διάστημα, μέχρι την οριστική λύση του θέματος.

* Στα κοινά αιτήματα οι συμβασιούχοι από το ΙΔΕΚΕ και τα ΚΕΕ, που δίνουν το δικό τους ραντεβού στις 10 π.μ. στη γωνία Γκυιλφόρδου και Πατησίων, προσθέτουν και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Το κάλεσμα στην κινητοποίηση υπογράφουν οι παρακάτω σύλλογοι και ομάδες συμβασιούχων: OAEE, Σύλλογος Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Κρήτης, ΙΚΑ, Πανεπιστήμιο Αθηνών, IΔEKE, ΚΕΕ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΡΤ, ΕΛΤΑ, Ειδικοί Λογαριασμοί Υπουργείου Παιδείας, ΔΕΗ, Γ.Γ. Ενημέρωσης (πρώην υπουργείο Τύπου), Υπουργείο Εσωτερικών, Δήμος Αθηναίων (ΚΕΑ), Δήμος Αθηναίων, Δήμος Αθηναίων (ΟΝΑ), Διεύθυνση Αλλοδαπών, Γραφεία Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, Ολυμπιακή, Τεχνικό Επιμελητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου