Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ο υφυπουργός εσωτερικών για τους συμβασιούχους

Η είδηση από τον Σκάι, πιστεύουμε ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον:

Πρόταση Ρόβλια για συμβασιούχους στην Αυτοδιοίκηση
Να οριστούν εκπρόσωποι από ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ

«Θετική» χαρακτήρισαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την πρόταση του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ντίνου Ρόβλια να οριστούν εκπρόσωποι από την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, οι οποίοι θα συνεργαστούν με το υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα των απασχολούμενων στην αυτοδιοίκηση.
Όπως είπε o κ. Ρόβλιας μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία εργαζομένων με συμβάσεις έργου και stage στο Δήμο Αθηναίων, «θα πρέπει να συζητηθεί η κατάργηση των συμβάσεων έργου και η αντικατάστασή τους με σχέσεις εργασίας λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των σωματείων εργαζομένων στους δήμους κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος επισήμανε πως οι εργαζόμενοι στους δήμους διεκδικούν μονιμοποιήσεις (για όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες), ισχύ του μέτρου της μοριοδότησης και είναι αντίθετοι με τις απολύσεις.
Νωρίτερα, περίπου 500 συμβασιούχοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και ακολούθως έκαναν πορεία ως τα γραφεία της ΚΕΔΚΕ, όπου συνεδρίαζε το ΔΣ της Ένωσης.
Στο μεταξύ, συνάντηση με συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού είχε και ο κ. Παύλος Γερουλάνος. Τους διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει συνολικά μια μόνιμη, δίκαιη και οριστική λύση για τα χρονίζοντα προβλήματα ων συμβασιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου