Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Μια επιστολή με μεγάλη σημασία

Θα θέλαμε όλοι να διαβάσουν την επιστολή που ακολουθεί, πολύ προσεκτικά.
Στην ουσία και όλοι εμείς που εργαζόμαστε στο ΙΔΕΚΕ στην ίδια κατηγορία με τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο Κρήτης είμαστε...
Οι οργανικές θέσεις του ΙΔΕΚΕ έχουν γίνει ...φαντάσματα. Αν αύριο έφευγαν οι συμβασιούχοι, απλώς το ΙΔΕΚΕ θα έπαυε να υπάρχει!
Ας δουν λοιπόν την επιστολή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μας, μήπως παραδειγματιστούν...

Επιστολή (26/10/2009 Αρ. Πρωτ.417) του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή κου Ιωάννη Παλλήκαρη προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

«Οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Κρήτης εργάζονται αδιάλειπτα επί σειρά ετών και μάλιστα στην ίδια θέση, με υποχρεώσεις όμοιες με εκείνες του μόνιμου προσωπικού, ήτοι, πλήρης απασχόληση και εργασία, η οποία εξυπηρετεί ανάγκες ολόκληρου του έτους και όχι ανάγκες που ανακύπτουν ορισμένη περίοδο κάθε έτους.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι εν λόγω θέσεις πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιστοιχούν σε οργανικές θέσεις που ωστόσο δεν έχουν προκηρυχθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών αν και σε ετήσια βάση αιτούμαστε αυτών στο υπουργείο.
Ως ανώτατη αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης, βεβαιώνω ότι οι συμβασιούχοι πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Χωρίς τη στήριξή τους, το Πανεπιστήμιο θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα δυσλειτουργίας.
Εκφράζω την πλήρη κατανόηση της δυσχερούς θέσης τους και την αμέριστη συμπαράστασή μου στις ενέργειές τους με σκοπό την οριστική ρύθμιση του εργασιακού τους καθεστώτος».

Σημείωση: Όπως πληροφορηθήκαμε και οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι απλήρωτοι από το Μάϊο. Και αυτοί έχουν ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Παιδείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου